Montage en opslag windscreens, hoe doet u dit goed?

Tip voor de sponsorcommissie:

Montage en opslag windscreens, hoe doet u dit goed?

Een windscreen is groot, zwaar en rekbaar, wat het (de)monteren niet makkelijker maakt. Gaat u op het windscreen staan, dan kan deze vies worden en zelfs schade oplopen. Met deze tips krijgt u geen klachten van uw sponsor.

03 Nieuwsbrief

Montage windscreens in 10 stappen:

1. Monteer met twee personen. Dit gaat makkelijker en twee zien meer dan een.
2. Rol het windscreen uit en plaats de musketonhaken in de metalen ogen, met de opening van de haak aan de hekzijde/achterkant van het doek.
3. Op locatie: maak eerst de musketonhaken links en rechts bovenin vast.
4. Maak vervolgens de musketonhaken bovenin van links naar rechts vast, waarbij het windscreen steeds naar rechts wordt aangespannen.
5. De musketonhaak rechts bovenin naspannen en opnieuw vastzetten.
6. Kijk op een afstand of de windscreen gecentreerd is en of de bovenzijde recht hangt, dus horizontaal met de grond of het hekwerk.
7. Hangt uw windscreen aan de bovenzijde recht, dan kunt u de zijkanten van boven naar beneden met musketonhaken vastzetten.
8. Dan de onderzijde vanuit het midden, eerst naar links en dan naar rechts vastzetten.
9. Kijk op een afstand of de windscreen recht hangt, dat op elke punt van de windscreen gelijke spanning staat en dat er geen vouwen in zitten.
10. Check ook altijd of de tekst recht hangt, daar gaat het tenslotte om!

04 Nieuwsbrief

Opslag:

Tegelijk met het winterklaar maken van uw park, is het raadzaam de windscreens tijdelijk te verwijderen en op te slaan. Zeker op windgevoelige locaties – zoals aan zee, in de polder en op onze eilanden – gaan de windscreens dan langer mee. Houd wel rekening met wat er met de sponsor in het contract is afgesproken.

Haal het windscreen ook altijd met zijn tweeën van het hekwerk. Begin bovenin en werk samen naar beneden. Laat de muketonhaken zitten en pas op dat het doek niet met de grond in aanraking komt. Succes!

TSPD geeft u graag advies!

Met vriendelijke groet,
Steven van Groeningen

TSPD: al 30 jaar dé specialist in windscreens, windschermdoeken en tennisdoeken
www.windscreens.nl ǀ info@windscreens.nl (mailto:info@windscreens.nl) ǀ 06-53246728